Retur

Te rugăm să citești Termenii și Condițiile înainte. Mai jos se află doar un rezumat al procesului de retur.

Retur


Conform legislației EU, persoanele fizice au dreptul de retur 14 zile calendaristice (inclusiv zile nelucrătoare), iar persoanele juridice nu au dreptul de retur.

Dorești să faci un retur? Completeză formularul de aici: https://www.vintager.ro/formular-de-retur/

După verificarea coletului, îți trimitem banii în contul bancar furnizat în formularul de retur (costul produsului – costul transportului pentru retur).

Vom trimite curierul să ridice returul de la tine. Nu trebuie decât să te asiguri că este bine împachetat.

În anumite situații va fi nevoie să lipești AWB-ul pe colet. Te vom anunța noi dacă acest lucru este necesar în prealabil și îți vom trimite și AWB-ul în format A4 pe email. Nu de fiecare dată se va solicita lipirea AWB-ului pe colet, motiv pentru care e posibil să nu fii nevoit/ă să o faci. Te vom ține la curent.

După ce coletul ajunge la noi, va fi verificat. Dacă îndeplinește condițiile de retur, în maxim 14 zile vom trimite banii în contul bancar. Transferul bancar pentru retur se va face fie manual, din contul bancar de la Banca Transilvania al VINTAGER RETRO VIBES SRL, fie direct din procesatorul de plăți WooPayments. VINTAGER RETRO VIBES va efectua trimiterea banilor în termen de 14 zile de la ridicarea returului, însă VINTAGER RETRO VIBES nu își asumă răspunderea pentru întârzierile de procesare a plăților, cauzate de transferurile interbancare sau de către WooPayments. Poate dura până la 10 zile lucrătoare ca banii să ajungă în contul dvs bancar de la momentul transferului prin WooPayments (stripe). Dacă nu îndeplinesc condițiile pentru retur, acesta va fi refuzat: produsele trebuie să fie exact în starea în care au fost trimise, fără urme de uzură, pete, rupturi, trebuie să aibă etichetă dacă ele au fost primite cu etichetă. Un articol deteriorat după primire nu va fi acceptat ca retur – pentru retururile neacceptate clientul va achita taxa de transport pentru returnarea produsului către el/va ridica personal coletul din magazinul fizic. Vintager Retro Vibes SRL nu oferă garanție pentru produse, ele fiind articole vestimentare/ accesorii second hand/outlet.

Împachetarea deficitară sau necorespunzătoare a returului poate duce la urme de uzură din cauza transportului. Vintager Retro Vibes SRL nu își asumă răspunderea pentru coletele împachetate necorespunzător de către client. Asigură-te că împachetezi coletul astfel încât să ajungă în stare bună la noi. În caz contrar, returul îți va fi refuzat. Poți utiliza cutii, folii cu bule, hârtii și poți scrie pe colet „FRAGIL” dacă consideri că conținutul coletului se poate deteriora. Ține cont că firmele de curierat nu manipulează coletele cu foarte multă atenție dacă nu specifici asta.

În cazul în care ai primit un cadou în colet, din partea noastră, asigură-te că îl vei returna odată cu produsul/produsele pe care dorești să le returnezi. În caz contrar, returul va fi refuzat.

Taxele de transport sunt suportate integral de către client.

Transportul pentru retur este 19 lei și se va scădea din prețul produsului când vei primi banii înapoi.

Dacă returnezi toate produsele și ai beneficiat de transport gratuit la finalizarea comenzii, taxa de retur va fi de 38 lei (include și transportul inițial) – se aplică doar dacă returnezi TOATE produsele din colet. Dacă returnezi doar o parte dintre produse, nu vei fi taxat pentru transportul inițial.

VINTAGER RETRO VIBES SRL nu își asumă responsabilitatea pentru comenzile plasate eronat (clientul nu a citit descrierea produsului, nu a verificat tabelul de mărimi, a comandat o altă mărime). Taxele vor fi suportate exclusiv de client.

VINTAGER RETRO VIBES SRL nu va relua termenii și condițiile menționate aici în conversațiile cu clientul, acesta fiind responsabil să le citească în prealabil, înainte de a plasa comanda pe site. Prin bifarea căsuței „Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile” clientul confirmă că a citit aceste informații și este de acord cu ele. Clientul nu poate plasa o comandă până la bifarea acestei căsuțe, ea fiind obligatorie pentru a realiza o comanda la VINTAGER RETRO VIBES SRL.

Returul se realizează doar conform pașilor de mai sus. Nu se acceptă retur în magazinul fizic la produse comandate online.

Pentru produsele achiziționate direct din magazinul fizic NU se poate face retur (clientul a primit bon fiscal de la unitatea VINTAGER RETRO VIBES SRL, nu a primit factura și nu a fost livrat de curier). Doar articolele achiziționate de pe www.vintager.ro, trimise printr-o firmă de curierat și ridicate de către client de la firma de curierat sunt considerate achiziții online și se supun legislației UE menționate anterior, conform căreia pot fi returnare în termen de 14 zile.

Produsele achiziționate din magazinului fizic din Cluj-Napoca, pe care clientul le poate vedea înainte de a face plata (fie că le alege din magazinul fizic, fie că le rezervă online și le primește în magazin într-o pungă desfăcută, având posibilitatea de a verifica produsul înainte de a-l achita) NU se pot returna, nefiind considerate produse achiziționate online cu drept de retur (prin telefon, prin poștă, de la un comis voiajor). Clientul are obligația de a verifica produsele în magazinul fizic înainte de a face plata. VINTAGER RETRO VIBES S.R.L. nu își asumă răspunderea pentru defecte/alte probleme ale produselor după achiziția lor din magazinul fizic, clientul fiind responsabil să verifice articolele înainte de a achita. După ce plata este realizată (în magazinul fizic din Cluj-Napoca), eventualitatea unui retur este exclusă.

!! Din motive de igienă, costumele de baie (bikini, sutien, costume complete), bustierele și body-urile nu se pot returna !! De asemenea, nici produsele consumabile nu pot fi returnate.

Pentru a realiza un retur, te rugăm să completezi formularul de mai jos:

FORUMLAR DE RETUR

    Retur pentru produse achiziționate de pe https://www.vintager.ro aflate în regim de consignație

    VINTAGER RETRO VIBES S.R.L. vinde și articole aflate în regim de consignație (articole care nu aparțin de VINTAGER RETRO VIBES S.R.L., acesta fiind intermediar între consignatar și clienți). Pentru aceste produse VINTAGER RETRO VIBES S.R.L. se obligă să achite consignatarului suma convenită, de comun acord, în contractul de consignație, dar nu mai devreme de 14 zile de la vânzarea unui produs aflat în regim de consignație. Pentru aceste produse, orice eventuală abatere de la termenul de retur de 14 zile este exclusă, banii aflându-se, după 14 zile, în posesia consignatarului. Pentru a vedea ce articole de pe site sunt vândute în regim de consignație, vă rugăm să verificați descrierea de jos a produsului: Dacă ea conține nr. unui contract de consignație (ex: consig 1/03.05.2017) înseamnă că acest produs se află în regim de consignație la VINTAGER RETRO VIBES SRL.

    Vreau să fac un schimb

    Va trebui să completezi formularul de retur de pe site și să plasezi o nouă comandă cu produsele dorite. Noi îți vom returna banii pentru primul colet când acesta ajunge la noi și este verificat (în termen de maxim 14 zile de la livrarea coletului către noi). Vei achita cel de al doilea colet ramburs sau cu cardul pe site atunci când vei plasa a doua comandă.