2022 the new 2000

Anii 2000 se evidențiază printr-o explozie remarcabilă regăsită în domeniul tehnologiei. Acest progres aduce cu sine o înserare de noi tendințe în ceea ce privește domeniul muzical si domeniul modei.

Moda anilor 2000 este adesea descrisă ca un amestec excelent de stiluri anterioare. Spre exemplu stilul vintage, global și etnic precum și moda numeroaselor subculturi muzicale (hip-hop, indie). S-a realizat o trecere puternică de la hainele largi si confortabile la haine mini si mulate pe corp. Menirea lor e să scoată în evidență trupul si formele sexului feminin si nu numai.

Baby tees

Aceste tricouri minuscule sunt unele dintre cele mai drăguțe tendințe de la începutul anilor 2000 care revin în actualitate. De obicei, aceste tricouri sunt tăiate deasupra buricului și sunt mai înalte pe piept. Poți găsi topuri cu citate excentrice, personaje sau modele drăguțe pe față sau grafice ale mărcilor iconice ale anului 2000, precum Fiorucci sau Juicy Couture.

Blugi cu talie joasa

Blugii cu talie joasă sunt o piesă vestimentară care, probabil, generează teamă în majoritatea oamenilor. Și, deși a fost, fără îndoială, un look de referință în anii ’50, oamenii nu s-au supărat când a dispărut, fiind înlocuit de blugii cu talie înaltă. Acestea fiind spuse, mai multe celebrități au misiunea de a readuce înapoi look-ul cu talie joasă și,având în vedere cât de bine îl poartă, am spune că au un argument destul de puternic. A trecut ceva timp de când look-ul cu talie joasă a fost la modă și, deși probabil că nu-i vom purta niciodată la fel de joși ca Paris Hilton în 2002, putem cu siguranță să susținem lungimea de sub buric.

Trening din velur

Treningul din velur este un look absolut caracteristic începutului anilor 2000, grație lui Kim Kardashian și Paris Hilton. De fapt, nimeni nu a fost un fan mai mare al acestui look decât cele două, iar pasiunea lor pentru acesta nu a murit niciodată. Chiar anul trecut, Kim a lansat o gamă de treninguri de catifea ca parte a colecției sale SKIMS, și este ca și cum ar fi setul de trening Juicy Couture din catifea din visele noastre din 2022.

Nici în materie de accesorii anii 2000 nu s-au lăsat mai prejos.

Butterfly clips

Din anii ’90 până în prezent, aceste accesorii au fost întotdeauna preferate. Agrafele sunt un accesoriu drăguț pentru stilul tău Y2K și pot fi purtate în multe moduri. Încearcă să așezi agrafele pe lungimea șuvițelor tale sau prinde-ți părul în spatele urechii cu ajutorul unui elastic delicat. Poți replica cele mai mari tendințe din epocă cu o coafură jumătate sus, jumătate jos, pentru o adevărată călătorie în nostalgie. Poartă aceste agrafe în atât de multe moduri, distrează-te și experimentează – despre asta este vorba în materie de estetică.

Bandana

Una dintre tendințele de bază în materie de accesorii de la începutul anilor 2000 a fost bandana. Este o eșarfă versatilă care îți poate schimba complet ținuta. O poți purta în multe feluri, inclusiv împăturind-o în triunghi și înfășurând-o pe cap. Adaugă niște ochelari de soare și lasă-ți părul liber pentru estetica Y2K. Alternativ, poți răsuci țesătura într-o bandă subțire și o poți purta ca pe o bentiță. Pentru o abordare amuzantă, asortează culorile sau modelul cu restul ansamblului tău pentru un aspect elegant.

Geantă baguette

Geanta iconică baguette este un adevărat simbol al esteticii Y2K, datorită promovării sale de către Carrie Bradshaw în Sex and the City. Aceste genți mici se poartă sub braț și sunt accesoriul perfect pentru a se potrivi cu ținuta ta zilnică. Pentru o senzație cu adevărat nostalgică, puteți opta pentru o Pochette vintage Louis Vuitton sau Fendi Baguette – nuanțele pastelate fiind o opțiune excelentă pentru iubitorii epocii. Dacă preferi un touch futurist, gențile de umăr au culori metalice și țesături strălucitoare care se potrivesc cu aproape orice ținută.

În prezent acest trend a ajuns și la noi în țară, iar artiștii și influencerii îl promovează intens mai ales pe rețelele sociale.

Irina Rimes

Un exemplu elocvent este artista Irina Rimes, a cărei ultimă construcție muzicală (piesă și videoclip) înglobează o atmosferă specifică a aniilor 2000. De la machiaj, coafură si vestimentație pâna la mișcăriile scenice, artista redă îndeaproape un aer modern ce ne duce cu gândul și cu starea la acea perioadă. Din punct de vedere stilistic sunt abordate perfect și corect trei tipuri de ținute. Prima este alcătuită dintr-o bustieră sport și o pereche de pantaloni de trening, a doua dintr-un top cu guler halter și un blug cu talie joasă, iar ultima este compusă dintr-un compleu de latex roz accesorizat cu pene. Toate aceste ținute au un element comun și anume “touch-ul” vintage.

Fără dar și poate acest trend a marcat o bună parte din populația lumii.Surprinzător constatăm că renaște chiar și în anul 2022. În loc să cumperi haine noi, menite să pară mai vechi, încearcă să faci cumpărături din magazinele retro-vintage, vei fi surprinsă de hainele uimitoare pe care oamenii se grăbesc să le vândă. Așadar, economisești bani și refolosești articolele de modă veche. În cele din urmă, cel mai important element ale modei Y2K este nostalgia.