Ținute vintage la Met Gala 2022

Pe măsură ce moda face pași către un viitor mai verde, oaspeții de la Met Gala 2022 au fost presați să facă alegeri durabile. De aceea, vedetele s-au îndreptat spre alegeri de ținute vintage la Met Gala 2022. „Anii Vintage sunt cei mai buni ani”, amintește Marie Blanchet. „Acele momente din modă au fost importante; show-urile definitorii, piesele definitorii; o schimbare de croială; o cultură pop [de senzație]. Vintage este întotdeauna legat de o poveste, de o emoție.”

Fie că este vorba de ținute realizate din materiale sutenabile, fie că vedetele au ales să poarte din nou propriile outfit-uri sau outfit-uri inițial purtate de alte personalități din lumea modei, toate celebritățile au reușit să transmită acea emoție

Kim Kardashian

La Met Gala 2022, Kim Kardashian a fost cea care și-a pus în scenă propria operă culturală pop. Ea a purtat rochia original naked, inițial purtată de Marilyn Monroe când i-a făcut o serenadă președintelui John F. Kennedy la împlinirea a 45 de ani, în 1962. Imaginile cu vedeta care a slăbit câteva kilograme și și-a petrecut o zi întreagă vopsindu-și părul blond pentru această ocazie, vor ajunge în hall of fame al Galei Met ca o lecție în istoria Americii.

Articole asemănătoare de pe Vintager:

Emma Stone

Emma Stone a reutilizat o piesă vestimentară specială pentru ea. Ea a repurtat rochia mini de culoare fildeș, împodobită cu pene, pe care Nicolas Ghesquière a creat-o pentru nunta ei din 2020. În loc să lase aspectul distractiv și flippy de mireasă să fie uitat în spatele garderobei ei, așa cum se întâmplă adesea cu confecții de nuntă wear-once, Stone s-a alăturat mai multor ambasadori Louis Vuitton pentru a purta modele de arhivă pentru eveniment.

Articole similare de pe Vintager:

HoYeon Jung

Rochia mini Cruise 2017 din piele și piele de căprioară a lui HoYeon Jung, cu cizme până la genunchi. „Nu există o senzație mai bună decât să știi că desenele tale vor trăi”, a spus Ghesquière. „În timp ce rolul meu ca director artistic este de a crea în mod constant, șansa de a reveni la colecțiile și modelele anterioare pentru Gala Met din acest an a fost una fericită.”

Articole similare de pe Vintager:

Billie Eilish

De asemenea, le-a adus bucurie fanilor interesați de moda sustenabilă, rochia Gucci a lui Billie Eilish, complet reciclată. Deși a fost doar a doua oară când Billie Eilish pe covorul roșu al Gala Met, ea s-a asigurat că aspectul ei din acest an este la fel de remarcabil ca în prima apariție. Cântăreața a optat pentru un look regal Gucci de Alessandro Michele, care a fost realizat în întregime din materiale reciclate. Rochia corsetată din satin, de nuanțe ivory, completată cu un subcap de dantelă verde captivantă, a transmis un mesaj puternic tinerilor ei fani (mai mult de 102 milioane de urmăritori pe Instagram) că moda sustenabilă este cool.

Pentru ea, a fost important ca aspectul ei să fie sustenabil în acest an. Outfit-ul ei era plin de detalii capricioase, de asemenea. Trena avea un aranjament floral în cascadă, iar pe bust era un corsaj tonal. Și-a completat look-ul cu un choker negru cu broderie festonată și pantofi cu platformă bej din materiale ecologice.

Corsete de pe Vintager:

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski și-a evidențiat statutul de supermodel purtând un look de primăvară/vară 1992, purtat inițial de Yasmeen Ghauri pe podium. Amber Valletta a oferit o interpretare literală a temei Gilded Glamour în Azzaro vintage auriu strălucitor.

Adut Akech

Cherie Balch de la Shrimpton Couture, care a procurat rochia lui Akech, a împărtășit pe Instagram ce maraton a fost înainte de Met. Balch a spus anterior că multe vedete vor să poarte doar vintage care nu arată a vintage. Acest fapt ne reamintește că a opta pentru vintage nu este calea ușoară când vine vorba de covorul roșu. Se depune o cantitate imensă de muncă pentru păstrarea acestor pietre prețioase, iar modificările trebuie să fie minime. Fiecare aspect care merge conform planului este „un mini miracol” pentru arhiviștii dedicați, precum Cherie.

Articole similare de pe Vintager:

Paloma Elsesser

Momentele Met mai liniștite, cum ar fi look-ul Coach corsetat al Paloma Elsesser, realizat, parțial, din dantelă antică provenită din rochii americane din anii ’30, oferă inspirație despre modul în care vintage își poate găsi un loc în toate modurile de pe covorul roșu de acum înainte. „Mi-a plăcut ideea de a amesteca elemente separate care fac referire la epoci distincte în moda americană – de la epoca victoriană până la anii ’30 și ’90 – pentru a arăta cum următoarea generație își imaginează viitorul modei în mod creativ. Gala Met 2022 a fost un pas grozav în direcția cea bună.

Articole similare de pe Vintager:

Xiye Bastida

Activist pentru schimbările climatice și co-fondator al Inițiativei Re-Earth, Xiye Bastida și-a propus să nu cumpere niciodată haine noi. Gala Met nu a fost diferită. Ca parte a misiunii sale de a evidenția nevoia de intersecționalitate în lupta împotriva schimbărilor climatice, Bastida a purtat și bijuteriile indigene ale familiei sale.

Cu doar câteva zile mai devreme, Bastida a adus și mesajul justiției climatice pe Twitter găzduit de Global Citizen cu tineri activiști care se confruntă cu criza climatică.

Articole similare de pe Vintager:

Camila Cabello

Referindu-se la tema Galei Met din acest an, Camila Cabello a spus cât de ironic crede că este supraconsumul și excesul din această perioadă, deoarece „toate aceste lucruri ne-au dus la criza climatică”. Ca o declarație de sfidare, ținuta pe care a purtat-o ​​a fost reciclată. „[Rochia mea] este sustenabilă, ceea ce îmi place”, a spus cântăreața.

Articole similare de pe Vintager:

Surse: Vogue, globalcitizen.org

Traducerea și adaptarea de Alice Constantinescu