Vintager

from past to future

Vintager a luat naștere din pasiunea pentru hainele de calitate. Majoritatea campaniilor de marketing promovează produse slab calitative, fast-fashion și risipirea hainelor. Din dorința de a schimba mentalitatea oamenilor despre haine, am deschis primul magazin vintage din Cluj-Napoca, și singurul, la momentul acesta.

sustenabilitatea

Promovăm purtarea hainelor de calitate. Piese clasice, piese de brand, materiale calitative și piese vestimentare atent croite. Să comparăm o piesă vestimentară din poliester, dintr-un magazin din mall, în trend, nouă, cu o piesă vintage, din mătase naturală. În timp ce prima e un must-have pentru un sezon, a doua nu își va pierde valoarea nici după zeci de ani. Calitatea ar trebui să primeze în garderoba noastră. Pe de altă parte, e important faptul că prin cumpărarea hainelor vintage, oferim un beneficiu naturii. Fast-fashion duce la producții masive, inutile, irosire de haine, multe dintre ele sintetice și, implicit, la o poluare ireversibil. Dacă unele produse nu se vând după o perioadă de timp, creația noastră intervine. Le modificăm și ne bucurăm că reușim să le transformăm din haine banale, în haine cool. Se vând destul de repede după câteva retușuri. Hainele vintage sunt haine calitative, majoritatea din materiale naturale. Evităm promovarea produselor sintetice și avem o direcție clară, sustenabilitatea.

boala trendurilor

. Această trecere rapidă de la un trend la altul, de la o culoare supra-apreciată la o alta, într-un timp scurt are efecte negative asupra tuturor. Cumpărăm excesiv de multe haine aflate în trend (doar pentru câteva săptămâni), iar când trendul ajunge la saturație, eliminăm din garderoba noastră acele haine devenite demodate.

Loved clothes last.

cumpără inteligent

Accepta si promoveaza repurtarea hainelor

poți să creezi ținute cool doar cu haine calitative

creeaza

tinute

cool

retro

vibes

Majoritatea hainelor din marile magazine din mall-uri sunt haine făcute în masă, din materiale sintetice, care nu doar că ne afectează pe noi, cei care le purtăm, cât și mediul, fiind făcute din materiale sintetice. E timpul să ne gândim mai mult la ceea ce îmbrăcăm, întrucât ceea ce purtăm vorbește despre noi.