Ochelari de soare pentru vara 2022

ochelari de soare
Sursa foto: unsplash.com

Dacă și ție îți pare bine că vine vara, pregătește-te pentru zilele cu soare cu noile trenduri pentru ochelari. Dacă alegi cu înțelepciune dintre cele mai recente tendințe de ochelari de soare, aceștia vor arăta grozav pe tot parcursul anului.

„Ce ochelari de soare mi se potrivesc?” este o întrebare frecvent pusă. Când vine vorba de alegerea celor mai bune tendințe noi de ochelari de soare în 2022, este important să iei în considerare atât forma feței, cât și tenul.

Natasha Luthra, optometrist rezident la David Clulow sfătuiește: „De obicei, cel mai bine este să vă echilibrați trăsăturile. De exemplu, pentru o persoană cu pomeți puternici și o linie a maxilarului cizelat se potrivește o ramă cu margini mai subțiri și mai rotunjite. Aceasta va completa frumos caracteristicile feței. În contrast, persoanelor cu fața rotundă sau ovală li s-ar potrivi un stil mai pătrat sau dreptunghiular. Marginile mai ascuțite vor ajuta la crearea iluziei unui aspect mai unghiular.”

Pentru culorile ramelor, persoanelor cu tenul măsliniu sau închis la culoare, li se potrivește majoritatea culorilor. Pesoanele cu fața mai palidă ar trebui să se ferească de ramele negre, optând pentru culori deschise și calde, cum ar fi auriu sau pasteluri.

Nuanțe pastel

Când vine vorba de trendul ochelarilor de soare pastel, mulți oameni se întreabă „ce culoare mi se potrivește?”. Apoi presupun imediat că nuanțele pastel nu le vor contura trăsăturile. Cu toate acestea, efectul este altul. Persoanele blonde, roșcate și cele cu tenul deschis arată bine în roz deschis, albastru pal și verde deshis, nuanțe precum mint green sau sage green. Brunetele norocoase pot purta majoritatea culorilor. Persoanele cu ten mai închis se pot distra cu nuanțe de galben luminos și violet pentru ochelari de soare care întorc priviri admirative.

Aceste nuanțe pastel se pot asorta cu o gamă largă de culori la îmbrăcăminte, chiar și cu nuanțe mai îndrăznețe, precum verde neon.

Cat eye alungiți

O formă clasică de cadru, ramele cat eye sunt măgulitoare pentru aproape toate fețele. În acest an se observă o tendință majoră chiar și în cazul ochelarilor de vedere cu clasica ramă cat eye. În această vară, se observă o creștere în popularitate a ochelarilor de soare cat eye mai alungiți, de inspirație retro. Sunt atrăgători în toate nuanțele clasice: maro, negru, roșu și albastru. Aceste rame dau o senzație vintage. Deși sunt la modă acum și pare că te poți întâlni cu ele peste tot, vei ieși în evidență cu siguranță.

Ochelarii cat eye se potrivesc atât cu ținute sport, cât și boho-chic și aduc o notă retro-vintage oricărei ținute.

Ramele unghiulare

Ochelarii cu rame unghiulare sunt o alegere populară. Anna Wintour, o adevărată personalitate în lumea modei, e rar văzută fără perechea ei de ochelari.

Natasha Luthra, fashion influencer spune: „Există destul de multe tendințe care apar în 2022. Una dintre cele mai puternice este rama unghiulară a ochelarilor de soare, groși. Partea frontală e realizată cu talent în forme izbitoare și completate cu culori contrastante.”

Robert Roope, fondatorul Black Eyewear, prezice o tendință de ochelari de soare pătrați pentru 2022. „Pentru acest an pot observa o tendință majoră în ramele unghiulare și pătrate mari. Dacă doriți să cumpărați ochelari de soare pentru a adăuga mai mult caracter la fața dumneavoastră, cu siguranță ar trebui să optați pentru rame unghiulare și mari.”

Când vine vorba de ramele unghiulare, cei care caută ochelari de soare pentru fețele cu formă rotundă își pot găsi trăsăturile scoase în evidență de stilurile pătrate. Ramele dreptunghiulare vor echilibra fețele mai lungi.

Mai mult, ochelarii de soare cu rame unghiulare oferă personalitate oricărui outfit simplu sau completează un look de invidiat.

Ramele și formele extravagante

Ochelarii de soare cu rame deosebite sunt o modalitate grozavă de a adăuga un element atrăgător celor mai simple ținute. Îmbrăcat cu cei mai simpli blugi și un pulover de cașmir, cu ochelari de soare vei obține un look complet modern într-o clipă. Pentru a profita la maximum de această tendință, păstrează restul look-ului tău simplu și clasic și lasă-ți ochelarii de soare să vorbească.

Dacă nu poți ajunge până la una dintre cele mai bune genți Gucci, ochelarii de soare sunt o poartă excelentă în accesoriile de designer. Gucci a fost de mult timp campionul ochelarilor de excepție, cu ornamente, logo-uri și rame groase care creează look-uri remarcabile.

Marie Wilkinson, director de stil la Cutler and Gross, este un fan al ramelor extravagante care fac un statement: „A face o declarație cu ochelarii de soare este o tendință de ceva vreme, însă veți găsi diferiți oameni care își fac declarațiile în moduri diferite. Puteți face o declarație cu o variantă de culoare care iese și se potrivește cu starea ta sau devine îndrăzneață cu o ramă supradimensionată și unică.”

Sursa: womanandhome.com

Conținut tradus și adaptat de Alice Constantinescu